Groepslessen

In de lessen werken we aan de ontwikkeling van het contact tussen jou en je danspartner. De Argentijnse tango is gebaseerd op lopen. Daarom geven we veel aandacht aan het lopen. Het gebruik van de vloer staat daarbij centraal. In Argentinië is het lopen van de tango tot ware kunst verheven. In de loop van de jaren ontwikkel je ‘la relación con el piso’. Dit betekent dat je de vloer steeds beter leert gebruiken om te bewegen en te dansen. De techniek helpt beide partners om zich met elkaar te verbinden en te improviseren.

Improvisatie in tango wordt mogelijk door één met je partner en de muziek te worden. In de lessen is aandacht voor ‘la musica te lleva’; je gaat mee met de flow van de muziek, waardoor je in een andere dimensie komt. Dit betekent niet dat je je zweverig voelt; het zorgt juist voor gronding.

De docenten geven veel aandacht aan het leren van de ‘sociale dans’. Hierdoor leer je te dansen in een salon, waar soms veel andere dansers komen. Als je dat wilt, leer je ook met andere partners dansen. In Argentinië vergelijken ze de beweging van alle dansers samen als een zwerm vogels in de lucht.

De docenten maken gebruik van een unieke lesmethode waarbij je met bewegingstechnieken de structuur van de muziek leert herkennen en interpreteren. Je leert bijvoorbeeld te bewegen op verschillende ritmes en op sterke muzikale accenten die de tango kenmerken. Dit betekent dat je allerlei combinaties van stappen leert, die steeds gekoppeld zijn aan muzikale patronen.

De lesmethode is geschikt voor iedereen van elke leeftijd ongeacht danservaring. De sfeer in de lessen is ongedwongen. Elke les start met een warming up, met aandacht voor houding en techniek. In tango raak je nooit uitgeleerd.

De meeste cursussen bestaan uit 8 lessen van 75 minuten en kosten 132 euro. Klik op de les van jouw keuze om alle actuele informatie te bekijken.

Op maandag is er een les voor alle niveaus en een gevorderde les. Op vrijdag is er een les waarin alle niveaus samen dansen. Ook beginners zijn van harte welkom.

Als je niet aanwezig kunt zijn, meld je dan af via mail/WhatsApp. Dan kun je de gemiste les in overleg op een ander moment binnen de lopende cursus inhalen.

Onze lessen

Lesaanbod

All-levels

Deze les is bedoeld voor alle tangodansers. Startende dansers en dansers die al langer dansen kunnen hier hun techniek, houding en muzikaliteit verfijnen en verdiepen.

Maandag 19:00-20:15 met Roberto Rizzo en Marte Israël

Gevorderd

De gevorderde les is bedoeld voor dansers met enige tango ervaring. Tangodansers die al langer dansen kunnen hier hun technieken verfijnen.

Maandag 20:15-21:30 met Roberto Rizzo en Marte Israël

All-levels

Deze les is bedoeld voor alle tangodansers. Startende dansers en dansers die al langer dansen kunnen hier hun techniek, houding en muzikaliteit verfijnen en verdiepen.

Vrijdag 20:00 – 21:15 uur
met Roberto Rizzo en Marte Israël

Zelf de Argentijnse Tango ervaren?

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan voor een gratis proefles.