Over ons
Maak kennis met de tangodocenten van Una Emoción.
Roberto Rizzo
Ik ben Roberto Rizzo; de eigenaar en docent van Tangoschool Una Emocion in Culemborg. Ik kom uit Napels. Als tiener was dansen mijn grootste passie. Die passie heb ik toen ik in 1989 naar Amsterdam kwam verder ontwikkeld met Afrikaanse dans, 5 rythm dance en capoeira.
Ik heb als fotograaf en filmmaker gewerkt. Ook beoefen ik zo’n 25 jaar taoistische technieken van mediatie en lichaamswerk.
In 2003 kwam ik in aanraking met de tango en dat heeft mij het diepst geraakt. Ik ervaar de sterke kracht van de dans op allerlei niveaus. Het geeft mij plezier en laat me groeien op persoonlijk niveau.
Het dansen is een grote bron van energie die mij in een andere dimensie brengt; de dimensie van verbondenheid met alles en loslaten van dagelijkse bezigheden. Het ontwikkelen van deze dans helpt mij om mijn houding en het contact met mijn lichaam te verbeteren. Tango leert mij om te genieten van de talenten en grenzen van mijn danspartner. It takes two to tango.

Marte Israël
Vanaf dat ik kon lopen, danste ik de kamer rond als ik muziek hoorde. Danseres worden was mijn allergrootste droom. Ik heb jaren klassiek balletles gehad en tijdens mijn studenten tijd heb ik Graham based moderne dans gedaan. Hoewel het fijn was om met deze technieken te dansen, miste ik iets.
Tot ik in 1998 de film Tango van Carlos Saura zag; de tangomuziek, de bewegingen, de passie en de twee-eenheid van de dansers maakte iets in mij los. Argentijnse tango, dát was de dans die ik wilde leren. Toch duurde het nog jaren voor ik mijn eerste tangoles kreeg. Hoewel er periodes van verwijdering waren waarin ik niet danste, heeft de tango mij nooit losgelaten.
Tango heeft mij geleerd hoe fijn het is door de ander gevoeld te worden en hoe fijn het is om de ander te voelen. De verbinding die zo ontstaat maakt de dans een hele mooie reis, waarin alles mogelijk is. Het zorgt ervoor dat je alle dagelijkse beslommeringen vergeet en slechts in het moment leeft.
Tijdens de lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Daarom besteed ik met een gezonde dosis humor veel aandacht aan het op ontspannen wijze en in een fijne omhelzing dansen. Het raakt mij keer op keer diep als ik zie dat beide partners door mijn aanwijzingen in zichzelf en bij elkaar kunnen ontspannen.

Mira van de Griendt
Samen met mijn vader begon ik in 2004 met de Argentijnse tango als hobby. Als kind heb ik 7 jaar lang met veel passie klassiek ballet gedanst. Thuis danste ik al dromend eindeloos weg op klassieke muziek. Daarna heb ik ook salsa, jazzballet, aikido en streetdance gedaan.
Toen ik met de tango in aanraking kwam, was ik verkocht. Ik ben daarom vele malen naar Buenos Aires afgereisd om zoveel mogelijk te genieten ván en te leren óver de origine van de tango. In 2014 richtte ik MiraTango op. Ik dans internationale wedstrijden, waarbij ik in London in 2017 bij de finalisten eindigde.
Binnen mijn tango-ontdekkingsreis ben ik op zoek naar expressie, de connectie met de vloer, de muzikaliteit en de techniek. De dialoog tussen beide individuën en binnen het koppel en niet te vergeten de omhelzing hebben mijn aandacht.
Omdat iedereen anders luistert en leert, is het voor mij een mooie uitdaging om mijn lessen steeds aan te laten sluiten op de leerwijze van iedere leerling. Mijn taak als docente is pas volbracht als ik twee leerlingen in verbinding zie dansen.
Website: miratango.nl

De Tangofamilie
Wij zijn Arne, Jan, Marte, Monique en Roberto; samen vormen wij de tangofamilie. We wonen allemaal in Culemborg en delen de passie voor de tango. Met zijn vijven dragen wij een stukje van de wereldwijde tango community.
Ieder van ons is op een bepaald moment in zijn of haar leven door de Argentijnse tango en de muziek geraakt. We delen het plezier, de diepe principes van de tango en alles er omheen. Tango kleurt onze dag. Zo is de tangofamilie geboren. We dansen samen, luisteren en maken muziek. De tango geeft ons ontspanning en geeft ons energie voor ons werk en voor de andere dingen in ons leven. Binnen onze familie wisselen we regelmatig van rol, we leren van elkaar en dat geeft ons veel plezier en verdieping. Net als bij elke andere familie is het bij ons niet altijd rozengeur en maneschijn bij de tango familie. Ook wij hebben wel eens strubbelingen en worstelingen maar we komen er steeds samen weer bovenop omdat de tango zo diep verbindend werkt.
We organiseren vanuit ons familiegevoel rond ons ‘casa del tango’ steeds nieuwe activiteiten waarin we onze verbondenheid en tangogevoel willen delen. We wisselen veel uit en iedereen is welkom op de Toon Hermanshof 23. De muzikaliteitsweekenden in de tuin aan de Toon Hermanshof en in het oude Pompgebouw zijn vanuit de tangofamilie ontstaan. Samen het plezier en de muzikaliteit van de tango uitdragen, ervaren en het verbinden met mensen in een relaxte gastvrije sfeer staan daarbij voorop. De tangofamilie is steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om samen èn met anderen de passie voor de tango te delen. Wees welkom!

Zelf de Argentijnse Tango ervaren?
Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan voor een gratis proefles.