Wil je er even helemaal er tussenuit? Verwen jezelf en dompel je een week onder in de tango in een gerieflijke landhuis.

Le Coq Banni
Tijdens deze Argentijnse tango week van 22 t/m 29 juli 2023 verblijven wij op een bijzondere plek, het gerieflijke landhuis van Stichting Milonga met gastheer Fons, aan de rand van het bos in het gehucht Le Coq Banni. Le Coq Banni is gelegen in het Noord Franse heuvellandschap, dicht bij de Belgische grens, op 330 km. van Utrecht. Het huis heeft een grote tuin en grenst aan een bos, echt een heerlijke plek. Het landschap en de gastvrijheid nodigen je uit om helemaal tot jezelf te komen.

Elke ochtend starten we met chi gongs met Roberto of yoga met Mira ter versterking van je dans. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Het afwisselende en uitdagende tangoprogramma wordt verzorgd door de ervaren docenten Mira van de Griendt, Roberto Rizzo en Mariano Laplume. Mira en Roberto hebben ieder een eigen tangoschool en geven lessen in Culemborg, Zoetermeer en Amsterdam. Tijdens deze trainingen werken we aan balans, flexibiliteit en kracht in je lichaam die we ook in de tango gebruiken.
In de lessen zullen basistechnieken zoals balans, lopen, houding en omhelzing aan bod komen. Ook leer je sequenties om de muziek gepassioneerd te vertalen in dans. Na een week dansen voel je meer vrijheid om jezelf te verbinden met je partner en de muziek.
Speciaal voor deze tangoweek maken we een dansvloer en leggen we die neer bij Stichting Milonga op Le Coq Banni, waardoor we elke middag een “open air milonga” verzorgen.
In de avond zal Mariano Laplume DJ’en tijdens de milongas in de binnenzaal. Daarnaast zal hij iedere dag een workshop aanbieden, waaronder muzikale lessen over de tango orkesten maar ook zal hij lessen verzorgen met de Argentijnse volksdans chacarera. Mariano is tango en folklore docent en een veelzijdig muzikant (altviool, viool en basdrum) uit Buenos Aires. Naast zijn succesvolle tango school in Londen heeft hij ook klassieke muziek gespeeld in Orquesta Academica del Teatro Colon de Buenos Aires en Argentijse tango in Sexteto Milonguero. Ten slotte is Mariano ook docent van de Alexander Techniek.

Een optreden van de docenten tijdens een vorige vakantie

Data
22 – 29 juli 2023

Eten
We ontbijten, lunchen en dineren samen. Tijdens je verblijf kun je onbeperkt koffie- en theedrinken en fruit eten.

Slapen
Je kunt met je eigen tent in de prachtige tuin kamperen of tegen meerprijs logeren in een van de twee- of driepersoonskamers. Douches en toiletten bevinden zich op de gang. Beneden zijn ruime leef-, eet- en werkruimtes. Rondom het huis is een zeer grote tuin met kampvuurplaats.

Kosten
Je kunt al voor 725 euro all-in deelnemen aan een compleet verzorgde Tango vakantie week in Frankrijk, als je kampeert in de tuin met eigen tent (max 6,5 m2). Samen logeren in een tweepersoons kamer kan voor 885 euro p.p.p.w.. Wil je een tweepersoons kamer voor jezelf? Dat kan ook voor 1030 euro. Inbegrepen zijn per dag:

  • starten met chi gong of yoga
  • een tango les op je eigen niveau
  • een workshop van Mariano
  • een open air milonga
  • een salon
  • drie heerlijke maaltijden
  • alle overnachtingen in Le Coq Banni of in je eigen tent in de tuin
  • onbeperkt koffie, thee, heerlijk bronwater uit eigen bron, en fruit
  • wifi

Als je in een kamer van Le Coq Banni verblijft, krijg je beddengoed, een handdoekje, washand en douchehanddoek. Mocht je meer douchehanddoeken wensen dan is het verstandig daar zelf rekening mee te houden.

Vind je een week te lang? Dan kun je ook voor 2 dagen komen kamperen in de tuin, overnachten in een kamer is dan niet mogelijk. Je betaalt dan 190 euro p.p. per 2 dagen. Elke dag die je extra wilt blijven kost nog eens 95 euro p.p. per dag. Als je 2 dagen komt, kun je niet deelnemen aan de lessen van Roberto en Mira. Je bent wel van harte welkom bij de workshops van Mariano en de milongas.

Meer info? Neem contact op met organisator Roberto Rizzo tango.una.emocion@gmail.com 06 17902199

Bijzonderheden
Tijdens deze week kun je ook privélessen krijgen. Dit is niet bij de prijs inbegrepen.

Stichting Milonga in Le Coq Banni werkt als Franse associatie waar je een jaarlijkse lidmaatschap van 15 euro betaalt als gast. Dit is niet bij de prijs inbegrepen.

Route
Le Coq Banni is een gehucht in Hauts-de-France ten zuidoosten van La Longue Rue de Haut en ten oosten van La Longue Rue de Bas, op 330 km van Utrecht.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Stuur dan een mail naar robertorizzotango@gmail.com

06 – 17 90 21 99

Bel met Roberto Rizzo

tangounaemocion@gmail.com

Mail Tango Una Emoción