Wil je er even helemaal er tussenuit? Verwen jezelf en dompel je een week onder in de tango in een gerieflijke landhuis.

Le Coq Banni
Tijdens deze Argentijnse tango week van 6 t/m 13 juli 2024 verblijven wij op een bijzondere plek, het gerieflijke landhuis van Stichting Milonga met gastheer Fons, aan de rand van het bos in het gehucht Le Coq Banni. Le Coq Banni is gelegen in het Noord Franse heuvellandschap, dicht bij de Belgische grens, op 330 km. van Utrecht. Het huis heeft een grote tuin en grenst aan een bos, echt een heerlijke plek. Het landschap en de gastvrijheid nodigen je uit om helemaal tot jezelf te komen.

Elke ochtend starten we met chi gongs of yoga ter versterking van je dans. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Tijdens deze trainingen werken we aan balans, flexibiliteit en kracht in je lichaam die we ook in de tango gebruiken. Het afwisselende en uitdagende tangoprogramma wordt verzorgd door de ervaren docenten Mira van de Griendt en Roberto Rizzo. Mira en Roberto hebben ieder een tangoschool en geven lessen in Culemborg, Utrecht, Zoetermeer en Amsterdam.
In de lessen zullen basistechnieken zoals balans, lopen, houding en omhelzing aan bod komen. Ook leer je sequenties om de muziek gepassioneerd te vertalen in dans. Na een week dansen voel je meer vrijheid om jezelf te verbinden met je partner en de muziek.
Speciaal voor deze tangoweek leggen we weer een dansvloer buiten neer bij Stichting Milonga op Le Coq Banni, waar we ’s middag een “open air practica” verzorgen.
Marinella Pucci zal in de middag buiten en op de avonden binnen afwisselend met Roberto DJ’en tijdens de milonga. Marinella is een veelzijdige artiest die trouw blijft aan haar idee dat kunst een reflectie is van de tijdsgeest. Als ze muziek maakt gebruikt ze haar sensitiviteit op dezelfde manier als bij schilderen, bij het maken van choreografieën en in haar dans. Als tango-dj wil ze door het kiezen van de juiste tanda bijdragen aan de magische communicatie in tango die kan ontstaan tussen leider, volger, muziek en de lyrics.

Een optreden van de docenten tijdens een vorige vakantie

Data
6 – 13 juli 2024

Eten
We ontbijten, lunchen en dineren samen. Tijdens je verblijf kun je onbeperkt koffie- en theedrinken en fruit eten.

Slapen
Je kunt met je eigen tent, kleine caravan of busje in de prachtige tuin kamperen of tegen meerprijs logeren in een twee- of driepersoonskamer. Douches en toiletten bevinden zich op de gang. Beneden zijn ruime leef-, eet- en werkruimtes. Rondom het huis is een zeer grote tuin met kampvuurplaats.

Kosten

Je kunt al voor 765 euro all-in deelnemen aan een compleet verzorgde Tango vakantie week in Frankrijk, als je kampeert in de tuin met eigen kampeeruitrusting (max 6,5 m2). Samen logeren in een tweepersoons kamer kan voor 925 euro p.p.p.w.. Wil je een tweepersoons kamer voor jezelf? Dat kan ook voor 1100 euro. Inbegrepen zijn per dag (behalve vrije woensdagmiddag en avond):

  • starten met chi gong of yoga
  • een tango les op je eigen niveau in de ochtend
  • een milonga XL-les in de middag
  • een open air practica
  • een salon
  • drie heerlijke maaltijden
  • alle overnachtingen in Le Coq Banni of in je eigen tent in de tuin
  • onbeperkt koffie, thee, heerlijk bronwater uit eigen bron, en fruit
  • wifi

Als je in een kamer van Le Coq Banni verblijft, krijg je beddengoed, een handdoekje, washand en douchehanddoek. Mocht je meer douchehanddoeken wensen dan is het verstandig daar zelf rekening mee te houden.

Meer info? Neem contact op met organisator Roberto Rizzo tango.una.emocion@gmail.com 06 17902199

Bijzonderheden
Stichting Milonga in Le Coq Banni werkt als Franse associatie waar je een jaarlijkse lidmaatschap van 15 euro betaalt als gast. Dit is niet bij de prijs inbegrepen.

Route
Le Coq Banni is een gehucht in Hauts-de-France ten zuidoosten van La Longue Rue de Haut en ten oosten van La Longue Rue de Bas, op 330 km van Utrecht.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Vul alstublieft het onderstaande formulier in:

Lukt het niet om dit formulier in te vullen? Stuur dan een mail naar robertorizzotango@gmail.com

06 – 17 90 21 99

Bel met Roberto Rizzo

tangounaemocion@gmail.com

Mail Tango Una Emoción