Een combinatie van tango met cultuur in het onvergetelijke Napels, het Buenos Aires van Europa.

Tangovakantie in Napels aan de voet van een vulkaan; een onvergetelijke ervaring. Napels is een van de meest betoverende steden van Italië. Goethe schreef: ”Wie Napels heeft gezien, kan nooit meer treurig zijn.” En hij had groot gelijk. Napels biedt niet alleen een enorme rijkdom aan cultuur en historie; met haar talloze tangosalons is het een wervelend centrum van de Argentijnse tango. Welkom in het Buenos Aires van Europa!

Data

202X… De exacte data worden nog bekend gemaakt.

Docenten

Roberto Rizzo en Mira van de Griendt zorgen voor een wervelende tango ervaring. Naast de dagelijkse tangolessen en salonbezoeken komen ook de cultuur en het culinair genieten volop aan bod. 

Op zaterdag, zondag, dinsdag, woensdag en donderdag zijn er tangolessen van 15:00 – 16:30 uur (halfgevorderd) en 16:45 – 18:15 uur (gevorderd). De lessen zijn in cultureel centrum Ars Domus in het oude centrum van Napels. 

De groepsindeling voor de lessen hoor je in Napels. ’s Avonds na het eten ga je lopend, met de metro of met de taxi naar een salon. Entree van twee salons is bij de reissom inbegrepen. Vervoer van en naar de salon is voor eigen rekening. Een taxirit kost ongeveer 6 tot 10 euro per persoon. 

Culturele excursies (onder voorbehoud)

Op zaterdag, zondag, maandag, woensdag- en donderdagochtend kun je meedoen aan een culturele excursie. De entreegelden variëren van 6 tot 11 euro per persoon. 

Zaterdag kun je mee doen aan een gratis rondleiding door het historische centrum van de stad en kennismaken met de verleidingen van Napels.

Zondag kun je wandelen door de Via Toledo en Galeria Umberto en deelnemen aan een Engelstalige rondleiding door de tunnel Borbonica. De tunnel werd ooit als vluchtweg voor de koning gebouwd en in de Tweede Wereld oorlog als schuilkelder gebruikt. Daarna kun je iets drinken in het beroemde café Gambrinus.

Maandag kun je genieten van het uitzicht over de Golf van Napels met op de achtergrond de Vesuvius. Je kunt Castel dell’Ovo bezoeken waar volgens de legende het ei van Vergillius verborgen ligt (gratis excursie).

Woensdag kun je mee gaan naar een bijzondere begraafplaats (Cimitero delle Fontanelle) waar aan duizenden anonieme Napolitanen eer bewezen wordt. De zorg voor de doden is in Napels een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Op de terugweg kom je langs een van de gezelligste markten van Napels. 

Donderdag kun je met de funicolare (kabeltram) de bovenstad bezoeken om van het adembenemende uitzicht over Napels te genieten. Een bezoek aan het museum San Martino is zeer de moeite waard. 

Andere activiteiten

 • wandelen door de oude stad en genieten van de vele culturele hoogtepunten
 • shoppen in de Via Toledo tussen de Napolitanen
 • op je vrije dag naar Pompeï, de Vesuvius of een van de eilanden zoals Capri of Ischia  
 • lekker gezellig eten

Eten en drinken

Je verblijft in het oude centrum van Napels met talloze restaurantjes waar je al vanaf 5 euro goed kunt eten. Voor het diner om ongeveer 19:30 uur selecteren we elke dag een authentiek Napolitaans restaurant. Je kunt zelf kiezen of je aan het diner deelneemt. De richtprijs voor een driegangendiner is 20 tot 25 euro. Het diner op de laatste avond is bij de reissom inbegrepen. 

Kosten

Alle door ons geselecteerde hotels zijn in het historische centrum van Napels gevestigd.

In Hotel Nettuno kost een gedeelde kamer 770 euro per persoon, een kleine eenpersoonskamer 890 euro, een twee persoonskamer die door een persoon gebruikt wordt kost 960 euro. Let op: Dit zijn de prijzen van 2022, die van 202X worden t.z.t. bekend.

In Albergo del Golfo kost een gedeelde kamer 830 euro per persoon, een eenpersoonskamer 960 euro en een twee persoonskamer die door een persoon gebruikt wordt 1020 euro. Let op: Dit zijn de prijzen van 2022, die van 202X worden t.z.t. bekend.

In B&B Come d’Incanto kost een gedeelde kamer 830 euro en een tweepersoonskamer die door een persoon gebruikt wordt 1020 euro. Let op: Dit zijn de prijzen van 2022, die van 202X worden t.z.t. bekend.

Boek zo snel mogelijk je vliegticket. De luchtvaartmaatschappijen berekenen een steeds hoger toeslag naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Dus hoe sneller geboekt hoe voordeliger. 

Bij de reissom is inbegrepen:

 • transfer vliegveld – hotel (op basis van maximaal 3 personen per taxi of ov)
 • welkomstdrankje
 • verblijf in een sfeervol hotel in het oude centrum op basis van logies en ontbijt
 • bezoek aan verschillende culturele hoogtepunten
 • Nederlandstalige reisleiding die gedurende de hele reis beschikbaar is om deze reis tot een onbezorgde belevenis te maken
 • op vijf dagen tangoles op 2 of 3 niveau’s (afhankelijk van de samenstelling van de groep)
 • ontbijt en het diner op de laatste dag
 • bezoek aan twee tangosalons: dansen tussen en met de Napolitanen

Niet inbegrepen:

 • vliegreis
 • verzekering
 • overige maaltijden
 • activiteiten op de vrije dag
 • entreegelden excursies
 • taxiritten van en naar salons